Møbler
Glasvarer & borddækning
Log ind
Servering af vin fra en stilfuld karaffel maksimerer vinoplevelsen og følelsen af luksus! Karaflen er et smukt indslag på spisebordet, hvor vi kan se og beundre vinens dybe farvetoner i skæret fra dæmpet belysning og stearinlys. Læs mere Hos ArtGlassVista kan du vælge karafler fra vores store udvalg fra alle de mest kendte producenter, såsom Eva Solo, Orrefors, Kosta Boda, Spiegelau og mange flere.
Luftning og dekantering
Servering af vin fra en stilfuld karaffel maksimerer vinoplevelsen og følelsen af luksus! Karaflen er et smukt indslag på spisebordet, hvor vi kan se og beundre vinens dybe farvetoner i skæret fra dæmpet belysning og stearinlys.
Hos ArtGlassVista kan du vælge karafler fra vores store udvalg fra alle de mest kendte producenter, såsom Eva Solo, Orrefors, Kosta Boda, Spiegelau og mange flere.
Men vinen vil også være både mere velsmagende og mere behagelig at drikke serveret fra en karaffel. Forbedringen sker gennem to processer, luftning og dekantering.
Luftning
Når vin står på en karaffel, kommer den i kontakt med ilt. Dette kaldes at lufte vinen, og i denne oxidationsproces modnes smagene. Mange flere aromaer frigives, og vinen får en blødere og mere blomsteragtig karakter. De fleste rødvine har godt af luftning, især hvis de er fyldige og komplekse. Selv nogle hvidvine forbedres med iltning.
Skal vine i kasser iltes? Svaret er ja, kassevine smager bedre, når de er iltede. Det er ofte unge vine, der har brug for at få deres smag og aromaer udviklet ved at komme i kontakt med ilt. En anden grund er, at kassevine indeholder flere sulfitter end andre vine, så de modstår bakterieangreb. Når vinen iltes, fjernes svovllugten, og de gode aromaer fra selve vinen forbliver.
En meget moden vin bør dog ikke iltes. Så går oxidationsprocessen i den modne vin for hurtigt, og smagene kan gå tabt.
Sådan ilter du din vin: Hæld vinen langs kanten af karaflen. På denne måde udsættes vinen for så meget ilt som muligt. Hvirvl vinen rundt i karaflen, og lad den derefter stå og trække luft.
Hvor længe vinen skal trække inden servering er ikke en eksakt videnskab, men regn med mindst en halv time. Jo fyldigere vinen er, desto længere skal den trække. Hvis vinen har et højt tanninindhold, bør den luftes i mindst to timer for at fjerne noget af den hårde smag.
Karaflens form spiller en rolle for, hvor hurtigt vinen iltes. I en bred karaffel udsættes et større overfladeareal for ilt, og dette fremskynder processen. Forskellige vine kræver forskellige mængder luftning. For eksempel serveres en let vin bedst i en smallere karaffel. I ArtGlassVistas sortiment finder du karafler i flere størrelser.
Dekantering
I en rødvin, der har fået lov til at modne i lang tid, dannes der et bundfald, der kan gøre vinen uklar. Dette gælder også for årgangsportvin og nogle naturvine. Bundfaldet er ikke skadeligt, men vi vil gerne undgå at få det i glasset eller i munden. For at fjerne bundfaldet kan du dekantere vinen.
Sådan dekanterer du din vin: Lad først vinen stå oprejst i en dag, så bundfaldet synker til bunds. Hæld derefter forsigtigt vinen i en karaffel. Hold flasken op mod en lyskilde, og du vil se, hvornår sedimentet begynder at nærme sig flaskens hals. Fjern derefter flasken, og du kan servere en klar og fin vin fra karaflen!
Udover vinkarafler har ArtGlassVista også karafler til vand, whisky og enhver drikkevare, du ønsker.
Vi må bare anbefale Riedels usædvanligt smukke karafler. Med deres kunstneriske og målrettede design er karaflerne fra Riedel en oplevelse i sig selv. Tag et kig og bliv forbløffet! Oplev vores brede udvalg af karafler i alle stilarter og prisklasser.
Luftning og dekantering
Servering af vin fra en stilfuld karaffel maksimerer vinoplevelsen og følelsen af luksus! Karaflen er et smukt indslag på spisebordet, hvor vi kan se og beundre vinens dybe farvetoner i skæret fra dæmpet belysning og stearinlys.
Hos ArtGlassVista kan du vælge karafler fra vores store udvalg fra alle de mest kendte producenter, såsom Eva Solo, Orrefors, Kosta Boda, Spiegelau og mange flere.
Men vinen vil også være både mere velsmagende og mere behagelig at drikke serveret fra en karaffel. Forbedringen sker gennem to processer, luftning og dekantering.
Luftning
Når vin står på en karaffel, kommer den i kontakt med ilt. Dette kaldes at lufte vinen, og i denne oxidationsproces modnes smagene. Mange flere aromaer frigives, og vinen får en blødere og mere blomsteragtig karakter. De fleste rødvine har godt af luftning, især hvis de er fyldige og komplekse. Selv nogle hvidvine forbedres med iltning.
Skal vine i kasser iltes? Svaret er ja, kassevine smager bedre, når de er iltede. Det er ofte unge vine, der har brug for at få deres smag og aromaer udviklet ved at komme i kontakt med ilt. En anden grund er, at kassevine indeholder flere sulfitter end andre vine, så de modstår bakterieangreb. Når vinen iltes, fjernes svovllugten, og de gode aromaer fra selve vinen forbliver.
En meget moden vin bør dog ikke iltes. Så går oxidationsprocessen i den modne vin for hurtigt, og smagene kan gå tabt.
Sådan ilter du din vin: Hæld vinen langs kanten af karaflen. På denne måde udsættes vinen for så meget ilt som muligt. Hvirvl vinen rundt i karaflen, og lad den derefter stå og trække luft.
Hvor længe vinen skal trække inden servering er ikke en eksakt videnskab, men regn med mindst en halv time. Jo fyldigere vinen er, desto længere skal den trække. Hvis vinen har et højt tanninindhold, bør den luftes i mindst to timer for at fjerne noget af den hårde smag.
Karaflens form spiller en rolle for, hvor hurtigt vinen iltes. I en bred karaffel udsættes et større overfladeareal for ilt, og dette fremskynder processen. Forskellige vine kræver forskellige mængder luftning. For eksempel serveres en let vin bedst i en smallere karaffel. I ArtGlassVistas sortiment finder du karafler i flere størrelser.
Dekantering
I en rødvin, der har fået lov til at modne i lang tid, dannes der et bundfald, der kan gøre vinen uklar. Dette gælder også for årgangsportvin og nogle naturvine. Bundfaldet er ikke skadeligt, men vi vil gerne undgå at få det i glasset eller i munden. For at fjerne bundfaldet kan du dekantere vinen.
Sådan dekanterer du din vin: Lad først vinen stå oprejst i en dag, så bundfaldet synker til bunds. Hæld derefter forsigtigt vinen i en karaffel. Hold flasken op mod en lyskilde, og du vil se, hvornår sedimentet begynder at nærme sig flaskens hals. Fjern derefter flasken, og du kan servere en klar og fin vin fra karaflen!
Udover vinkarafler har ArtGlassVista også karafler til vand, whisky og enhver drikkevare, du ønsker.
Vi må bare anbefale Riedels usædvanligt smukke karafler. Med deres kunstneriske og målrettede design er karaflerne fra Riedel en oplevelse i sig selv. Tag et kig og bliv forbløffet! Oplev vores brede udvalg af karafler i alle stilarter og prisklasser.